Geruchten
09 mei 2006 - Ron Smeets

XBox portable in de maak?

Het gerucht komt van de schrijver van het pas uitgegeven boek ‘XBox 360 Uncloaked’, Dean Takahashi. Hij beweert dat Microsoft direct na de lancering begonnen is met de ontwikkeling van een portable versie van de XBox 360.

De bedoeling zou zijn om deze ‘XBox Portable’ halverwege de levenscyclus van de game console uit te brengen om de naam hoog- en de verkopen op peil te houden. Het is dan ook de bedoeling dat de draagbare XBox, als ie uitkomt , de concurrentie kan aangaan met de tweede generatie PSP’s en DS’en.

Wat er waar zal blijken te zijn van Dean’s visie is natuurlijk nog een raadsel. Bovenstaande foto heeft in ieder geval niets met zijn verhaal te maken, maar dit is hoe een of andere designer enkele maanden geleden hoopte dat een portable versie van de XBox er uit zou komen te zien.Gerelateerde links:
Engelse VoIP oplossing voor PSP en DS op komst?
Nieuwe PSP gadgets gepresenteerd
Ontwerp van DS-3 opgedoken?!
Volgende PSP's met 4GB en cam?!
Nintendo DS Lite demo
PSP concurrent van iRiver
Witte PSP moet dames verleiden
Waarom de PSP zo succesvol wordt?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.