Nieuws
10 september 2013 - Nichal Joosse

Xbox Music van Microsoft nu ook op Android en iOS

Tijdens de E3 vorig jaar beloofde Microsoft al dat Xbox Music ook zou verschijnen voor Android- en iOS-smartphones. Sinds gisteren is Xbox Music dan eindelijk beschikbaar voor Android en iOS. Het is de eerste keer dat Microsoft een entertainmentservice beschikbaar maakt voor de rivaliserende platformen. De webversie van de dienst is ook sinds deze week gratis te gebruiken en is te vinden via deze link

Met Xbox Music is het mogelijk om voor 9,99 euro per maand of voor 99,99 euro per jaar onbeperkt muziek te streamen uit de database van Microsoft. Deze dienst was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor Windows 8, de Xbox 360 en Windows Phone. Nu is er dan ook eindelijk ondersteuning voor Android, iOS en het web. Dankzij deze ondersteuning is Xbox Music voor iedereen beschikbaar.

De apps voor Android en iOS zullen elke vier tot zes weken voorzien worden van een update met nieuwe functies. In beide apps hebben gebruikers de mogelijkheid om muziek te synchroniseren en afspeellijsten naar smaak aan te passen. Er is nog geen offlinemodus beschikbaar, waardoor er voorlopig nog een mobiele dataverbinding of wi-fi nodig is om gebruik te maken van de dienst. De verwachting is dat er in de toekomst een offlinemodus toegevoegd zal worden aan de apps.

Wanneer je via de website gebruik maakt van de dienst, is het mogelijk om te kiezen tussen een gratis versie en een betaalde versie zonder advertenties. Qua concurrentie voegt Xbox Music zich in het rijtje met diensten als Apple's iTunes, Pandora en Spotify. Wellicht dat Apple vanavond iTunes Radio ook nog definitief aan zal kondigen. Overigens beperkt Microsoft het aantal uur dat de webversie van Xbox Music kan worden gebruikt pas na zes maanden. 

Over de auteur: Nichal Joosse