Accessoires
22 maart 2006 - Ron Smeets

Xbox 360 in grote getale naar de winkels

Het lijkt erop dat Microsoft maximaal wil profiteren van Sony's vertragingen met de Playstation 3. Vanaf deze week zullen er 2 tot 3 keer zoveel Xbox consoles naar de diverse winkels, wereldwijd, verscheept worden.

Het kan echter ook geen toeval zijn dat deze aankondiging volgt daags na de voorspelling van In-Stat analysten dat Sony tot 2010 de markleider op het gebied van gameconsoles zal blijven.

Behalve dat Microsoft met deze actie de marktleidende positie van Sony probeert aan te tasten is het natuurlijk ook meteen een welkome afleiding van de problemen die ze zelf hebben met de ontwikkeling van Windows Vista.

Om de nieuwe Xbox klanten die Microsoft de komende maanden hoopt te begroeten, ook wat te doen te geven komen er ook diverse nieuwe en vernieuwde spellen op de markt:

* "2006 FIFA World Cup"

* "Battlefield 2: Modern Combat"

* "Blazing Angels"

* "Burnout Revenge"

* "Dynasty Warriors(R) 5 Empires"

* "The Elder Scrolls IV: Oblivion"

* "Far Cry Instincts Predator"

* "FINAL FANTASY(R) XI"

* "Ghost Recon Advanced Warfighter"

* "Lara Croft Tomb Raider: Legend"

* "Major League Baseball 2K6"

* "The Outfit"

* "Rockstar Games Presents Table Tennis"

* "Rumble Roses XX(TM)"

* "Top Spin 2"

* "X-Men: The Official Game

* "Street Fighter II: Hyper Fighting

* "Uno"

* "Texas Hold 'Em Poker"

Oh ja, het overspoelen van de markt met drie keer zoveel Xboxen dan normaal moet natuurlijk ook gevolgen hebben voor de prijs van de console. Kwestie van vraag en aanbod: aanbod stijgt, dus prijs daalt. Simpel toch?



Gerelateerde links:
Amerikanen voor XBox beter af in Japan
Concurrentie voor XBox van Commodore
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.