Nieuws
11 december 2008 - Ron Smeets

Wuzzon nu in 22 landen

Wuzzon is vanaf nu ook in het Duits en Engels beschikbaar. Met deze uitbreiding is de service nu internationaal actief in 22 landen.

Wuzzon is ontstaan vanuit de frustratie over de ringtonemaffia en heeft inmiddels een community van enkele tienduizenden gebruikers die op deze manier een blok trachten te vormen tegen de huidige praktijken van ringtone boeren. Wuzzon gebruikers bieden namelijk zelfgemaakte ringtones aan, goedkoper en, nog belangrijker, zonder abonnementsmodel.

Optreden tegen de zogenaamde ringtonemaffia staat inmiddels ook op de Europese Agenda. Louise Verschuren, mede-oprichter Wuzzon: “Ik ben blij dat nu op Europees niveau aandacht wordt besteed aan de misleiding door diverse ringtone aanbieders. Hun onduidelijke abonnementsmodellen kosten vaak jonge gebruikers tientallen euro’s per maand. Nu Wuzzon internationaal is, bieden we hen een eerlijk alternatief”

Naast Nederland kan Wuzzon nu ook betalingen afhandelen in Engeland, Canada, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Duitsland, Australië, Marokko, Algerije, Griekenland, Polen, Luxemburg, Finland, Kroatië, Israël en Tsjechië.

Wuzzon zal op korte termijn ook het aantal widgets uitbreiden. Momenteel wordt de Hyves shopwidget al veel gebruikt door artiesten en andere gebruikers. Deze widget stelt de Wuzzon shopeigenaren in staat om hun mobiele shop ook te laten zien op hun Hyves profiel. Geïnteresseerde kopers kunnen vanuit de widget direct de ringtones beluisteren en bestellen. Het is de bedoeling dat de shopwidget begin volgend jaar ook beschikbaar komt voor andere social communities zoals MySpace, Facebook en Netlog.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.