Entertainment
26 augustus 2011 - Ron Smeets

WTF! Een tekening van de HP TouchPad voor 90.000 dollar?

De verlieslijdende HP TouchPad van de computerfabrikant is enkele dagen geleden uit productie gehaald en de resterende voorraad wordt in de VS voor 99 en 149 dollar verkocht. Op eBay, zo merkte een aanbieder op, wordt inmiddels al tussen de 300 en 850 dollar geboden voor de HP tablet.

Dat bracht de eBay klant 'hillcrestbunch' op het ludieke idee om een eigen gemaakte tekening van een HP TouchPad te koop aan te bieden. inmiddels (vanmiddag, 14u00) stond het hoogste bod (na 73 biedingen) al boven de 90.000 dollar.

Letwel, het gaat dus, zoals gezegd, om een eigen tekening en niet een van de ontwerpen van HP zelf. Daarvan zou ik mij nog kunnen voorstellen dat die voor veel geld verkocht kunnen worden. Hoewel 90.000 dollar ook in dat geval een bizar bedrag zou zijn natuurlijk.

Enfin, de aanbieder van deze tekening schrijft ook nog dat de koper van hem, gratis, een tweede tekening krijgt als de eerste meer dan 800 dollar opbrengt. Welnu, hij kan aan de slag. Die tekening, zo schrijft hillcrestbunch, zou dan van een TouchPad zijn met Android OS ;-)) De verzendkosten neemt hij ook voor zijn rekening, haha. De eBay bieding op de tekening loopt nog tot 1 september dus het bedrag zal nog wel oplopen. Het zal mij benieuwen of de uiteindelijke koper inderdaad de (vele) tienduizenden dollars zal neertellen, en wie de gek is ;-)

“You are bidding on an awful drawing of an HP Touchpad. I’m posting this because I see idiots bidding $300 on $99 tablets, and $850 on a $99 tablet running Android–so I figured maybe someone would be dumb enough to bid on my drawing. Hell, if this sells for over $800, I’ll draw you another one with Android on it AT NO EXTRA COST!… This was drawn on a regular sized sheet of white paper. The drawing is in BLUE pen!–my (and likely your) favorite color. This weighs less than an actual touchpad, is flexible, and is 1/1–you can sleep well at night knowing that you’re different than the thousands of others who got a “real” touchpad. It can also be viewed as a drawing of a 16 or 32 gb one. And finally, this touchpad drawing is of the rare WHITE one.”

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.