Geruchten
17 juli 2012 - Ron Smeets

WSJ: Nieuwe iPhone dunner dankzij nieuwe display technologie

Ah, daar is weer een nieuw 'iPhone 5' gerucht. Dit keer is het de Wall Street Journal (WSJ) die in een artikel schrijft dat de nieuwe iPhone een stuk dunner gaat worden dan zijn voorgangers door het gebruik van een nieuw soort scherm.

Volgens de Amerikaanse krant worden deze, zogenaamde 'in-cell-touchscreen' schermen ontwikkeld en geproduceerd door Sharp en Japan Display.

Deze nieuwe technologie maken het gebruik van een aparte 'touchscreen' laag in een display overbodig. De touchscreen sensoren worden in de LCD 'cellen' verwerkt. Daardoor kunnen de schermen dus een stuk dunner worden. Gesproken wordt over een 'winst' van een halve milimeter. Dat klinkt niet echt als een enorme stap vooruit, maar op 9.3 milimeter (de dikte van de huidige iPhone 4S) is het natuurlijk wel aardig wat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.