Geruchten
22 juni 2016 - Ron Smeets

WSJ: "iPhone 7 verschilt maar weinig van zijn voorganger" De Amerikaanse krant is daar nu al heel zeker van

Daar gaan we weer; de iPhone 7 ;) Dit keer is het de Wall Street Journal die een duit in het zakje van de nieuwe Apple smartphone doet. Volgens de Amerikaanse krant is de kans namelijk zeer klein, en zij zijn nagenoeg zeker van hun zaak, dat de iPhone 7 veel zal verschillen van zijn voorganger(s), de iPhone 6S (en 6).

Al jaren verandert Apple het design van de iPhone na twee modelreeksen ('N' en 'N'S). Daarmee is men begonnen vanaf de iPhone 3G en 3GS. De iPhone 4 en 4S waren compleet vernieuwd. OK, met de iPhone 5 en 5S beperkte apple zich tot een iets groter scherm en dunnere behuizing. Als we de WSJ mogen geloven dan wordt dat laatste, een dunnere behuizing, samen met waterdichtheid, iets andere 'antennelijnen' en het verdwijnen van de 3.5mm headset aansluiting de belangrijkste verandering die Apple bij de iPhone 7 zal doorvoeren. Apple zou ook vasthouden aan de twee schermtypes; 4.7 en 5.5 inch.

Kortom, het 'redesign' van de iPhone 7 zou dan wel iets weg hebben van het verschil tussen de 4S en 5. Op zich klinkt dat niet heel erg ongeloofwaardig. Bovendien, maar ook dat zijn natuurlijk nog onbevestigde berichten, lijkt het de iPhone 7 die de afgelopen periode op verschillende gelekte kiekjes te zien was, inderdaad veel op de huidige modellen.

Uiteraard is de kans ook groot (lees: 100%) dat de nieuwe IPhone weer een betere (snellere) processor, geheugen en camera krijgt. Verder wordt onder anderen volop gespeculeerd over een dual-camera en dual-sim, maar die geruchten zijn zeer 'dun' qua geloofwaardigheid.

Wat de WSJ ook al claimt te weten is dat Apple voor volgend jaar, wanneer de iPhone 7S op de planning zou moeten staan, wél een grote redesign zal doorvoeren. De vraag wordt dan natuurlijk of dat toestel dan de iPhone 7S of toch meteen de iPhone 8 als naam zal krijgen. Enfin, eerst maar eens afwachten wat Apple over drie maanden, begin september, gaat onthullen. De geruchten daarover zijn al talrijk genoeg en zullen de komende weken nog veel talrijker worden.

Bron (Abonnement nodig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.