Geruchten
15 augustus 2011 - Ron Smeets

WSJ: "iPhone 5 komt in oktober"

De afgelopen weken, en maanden, werden de geruchten dat Apple haar nieuwe iPhone 5 mogelijk in september zou gaan onthullen. Die 'datum' is de laatste dagen echter op losse schroeven komen staan door nieuwe geruchten.

De Wall Street Journal (WSJ) zegt nu bijna zeker te weten (zover ze dat kunnen roepen zonder officiële berichten uit het Apple kamp) dat de iPhone 5 in oktober gelanceerd zal worden.

Kara Swisher van de WSJ zegt in haar artikel dat alle bronnen die zij geraadpleegd heeft naar een releasedatum in oktober wijzen. Behalve deze uitspraak claimt zij ook te weten dat de iPhone 5 behalve een 8 megpixel camera en A5 dual core processor ook voorzien zal worden van een zogenaamde dual-mode (GSM en CDMA) baseband chip. Daardoor kan het toestel straks in de VS op de netwerken van zowel Verizon (CDMA) als T-Mobile en AT&T (GSM) functioneren.

De tijd zal leren of Kara het bij 't rechte eind heeft. Op 7 spetember, een van de data die genoemd werden voor de onthulling van de iPhone 5, houdt Apple in ieder geval haar jaarlijkse event waar normaliter de nieuwe iPod's gepresenteerd worden. Dan weten we in ieder geval zeker of de iPhone 5 dan ook al onthuld wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.