Geruchten
10 juli 2015 - Ron Smeets

WSJ: "De Galaxy Note 5 wordt nog vóór de IFA gepresenteerd" Dit gerucht doet ieder jaar de ronde en puur theoretisch klopt het zelfs

Samsung heeft vanaf de allereerste Galaxy Note elk jaar de IFA in Berlijn gekozen als platform voor de onthulling van de nieuwe phablet. De afgelopen drie jaar dook rondom deze tijd telkens het gerucht op dat de Koreaanse fabrikant de presentatie van de nieuwe Note eerder zou laten plaatsvinden. Dat is echter nog nooit werkelijkheid geworden.

Het is dus niet zo gek dat ook nu weer gespeculeerd wordt over een eerdere onthulling van de Galaxy Note 5. De Wall Street Journal zegt nu te weten dat Samsung van plan zou zijn om de nieuwe Note in augustus al te presenteren. De reden daarvoor moet volgens de Amerikaanse krant gezocht worden in het feit dat Apple van plan is de nieuwe iPhone rondom de IFA te onthullen en kort daarna in de winkels te leggen. Over die nieuwe Apple smartphones, de iPhone 6S en 6S Plus, doen al langer de geruchten de ronde dat die op 4 of 11 september gepresenteerd worden en een tot twee weken later in de eerste landen (o.a. de VS, UK en Duitsland) in de winkels verschijnen.

Nog los van het feit dat alleen Samsung de exacte lanceerdatum van de Galaxy Note 5 kent kloppen de geruchten dat de nieuwe phablets vóór de IFA gepresenteerd worden wal. Puur theoretisch dan. De persconferenties van Samsung worden elk jaar immers een of twee dagen voordat de IFA haar deuren gehouden. OK, dat is een flauwe constatering, dat geef ik toe.

Zelf denk ik dat de WSJ, net als alle bronnen in de afgelopen jaren, er naast zit. Ga er maar van uit dat Samsung de opvolger van de Galaxy Note 4 gewoon weer tijdens een IFA persconferentie zal onthullen, dit jaar hoogstwaarschijnlijk samen met de Galaxy S6 edge Plus, als opvolger van de Galaxy Note Edge. De afgelopen jaren zat er immers ook maar een paar weken tussen de onthulling van de nieuwe Note phablet(s) en de nieuwe iPhone(s).

Bron (abonnement nodig), Via (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.