Nieuws
08 mei 2006 - Ron Smeets

Worldwide Slapping en camphone 'entertainment'

Het fenomeen Happy Slapping grijpt als een virus om zich heen. Meer en meer landen en media berichten over deze verontrustende trend.

Een greep uit de berichten die wij de afgelopen dagen tegen kwamen:

In Hawaii worden knokpartijen 'georganiseerd' die vervolgens online gepost en verspreid worden via, bijvoorbeeld, MySpace dot com.

Een andere vorm van geweld dat door een camphone geregistreerd werd vond plaats in New York waar een aantal brandweermannen een zwarte collega bij wijze van grap wilden laten schrikken door zich als KKK leden te verkleden.

In Saudi Arabie worden camphones steeds vaker gebruikt om illegale straatraces te filmen en online te verspreiden. Vooral de filmpjes waarin 'amateur-coureurs' met hoge snelheid crashen blijken populair.

Uit Frankrijk komt nog een klassiek voorbeeld (in 't Frans) van Happy Slapping waarbij een aantal leerlingen een leraar aanvielen en hem 'on camera' een paar rake klappen verkochten.Gerelateerde links:
Happy Slapping nu ook op vakantieadressen
Legale 'slapping' op je GSM
'Lustig Draufschlagen' nu ook in Duitsland
Aanpak Happy Slapping nu ook op Donner's agenda
Happy Slapping, Naomi Campbell style!
Geweldadig gebruik camphones
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.