Nieuws
16 oktober 2010 - Ron Smeets

Workaround om Swype op je Nokia N8 te installeren (UPDATE)

UPDATE (19u10): Ik heb Swype fans met een Nokia N8 (dat zullen er in Nederland en België overigens nog niet al te veel zijn ;-), blij gemaakt met iets dat dus niet werkt. Stom van me om het vanmiddag niet even zelf te proberen.

Of het helemaal niet gewerkt heeft of dat Nokia de workaround inmiddels afgesloten heeft is mij niet bekend.

Mocht je nu al Swype willen gebruiken op je Nokia N8, dan is daar een workaround, of trucje, voor. Officieel is Swype op dit moment alleen nog beschikbaar voor de Nokia C7, en niet in Nederland dus. Maar goed, als het wel zou werken dan zou je onderstaande stappen moeten volgen.

Om het aan de praat te krijgen moet je met je N8 naar deze OVI Store link van Swype surfen, daar aangeven dat je een Nokia C7 hebt en vervolgens kiezen voor de 'Send to a Friend' optie. Daar geef je dan je eigen mobiele nummer op en binnen enkele minuten ontvang je dan op je N8 een download link voor Swype.

Vervolgens kun je Swype dus gewoon downloaden en installeren op de N8. Er is, omdat het natuurlijk nog niet de 'officiele N8 versie' is, wel een klein nadeel. Swype werkt alleen op het keyboard in landscape mode. Toch vreemd, want zowel de C7 als de N8 draaien op Symbian^3. Maar goed, voor iedereen die een Nokia N8 heeft en nu al wil 'swypen' is dit dus een aardige oplossing. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.