Geruchten
21 februari 2018 - Ron Smeets

Wordt Uhssup het nieuwe sociale netwerk van Samsung? Facebook, Twitter en Instagram bieden blijkbaar nog niet voldoende Social Media verslavingsopties

Enkele weken geleden werd al bekend dat Samsung met het idee speelde om een eigen op locatie gebaseerd sociaal netwerk te starten; Uhssup genaamd. Nu gaat het gerucht dat de Koreaanse fabrikant van plan zou zijn dat netwerk in Barcelona officieel af te trappen tijdens de lancering van de Galaxy S9 en S9+. Alsof er nog niet genoeg sociale netwerken zijn waar we verslaafd aan kunnen raken.

Kansloze missie?
Het is niet de eerste keer dat Samsung denkt dat ze haar enorme community van Samsung smartphone gebruikers, kan overhalen een dienst van de fabrikant zelf te gaan gebruiken op het moment dat er al andere, zeer succesvolle, alternatieven zijn. Tot nu toe zijn alle pogingen die Samsung ondernomen heeft in schoonheid, maar zonder succes, gestorven. Denk aan Bada, Samsungs antwoord op Android, of Samsung Music en de Samsung Hub. Ik vraag me dan ook zeer af of de gemiddelde smartphone gebruiker die facebook, instagram en of twitter gebruikt, wel zit te wachten op nog een nieuw sociaal netwerk dat net weer een iets andere insteek kiest en uiteindelijk weer een facebook kloon zal blijken te zijn.

Uhssup: locatie, locatie, locatie
Nog lang niet alle details zijn bekend, maar volgens de geruchten wordt Uhssup een sociaal netwerk waarbij de locatie van de gebruiker centraal staat. Die kan live (real time) gedeeld worden met andere gebruikers (vrienden) en zij kunnen daar dan weer op reageren. In plaats van ‘waar denk je aan?’ zal Uhssup waarschijnlijk de vraag stellen ‘waar ben je?’. Verwacht wordt dat Uhssup ook een ingebouwde berichtenservice (a-la messenger of whatsapp) aan boord zal hebben. Hoe verrassend… not! We gaan het wel zien, over enkele dagen in Barcelona. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.