Nieuws
07 november 2006 - Ron Smeets

Wordt Palm het volgende slachtoffer van NTP?

Na de jarenlange strijd met RIM, die uiteidenlijk voor ruim 500 miljoen Euro in het voordeel van NTP gesettled werd, over patenten zou je denken dat de Canadese patentboer zich wel even schuil zou houden, maar helaas was dat maar van korte duur.

Schijnbaar kan het Canadese NTP maar geen genoeg krijgen van het aanklagen van Amerikaanse toestelmakers. Of zouden de heren al het geld van Palm er intussen alweer doorheen gedraaid hebben?

Gisteren heeft NTP in ieder geval de volgende patent-zaak aangespannen en deze keer is Palm het slachtoffer. De aandelen van Palm zakten maandag, na de bekendmaking door NTP al met 7%.

Volgens NTP pleegt Palm inbreuk op diverse patenten en men hoopt dat de zaak door middel van een licentie overeenkomst (met terugwerkende kracht natuurlijk) uit de wereld geholpen kan worden.

Het kan aan mij liggen, hoor, maar ik zie toch weer een lange juridische strijd oplaaien. . . Palm zelf heeft gisteren nog niet gereageerd op de aantijgingen van NTP.Gerelateerde links:
RIM en NTP bereiken accoord!
Kans op BlackBerry shutdown in VS weer groter
RIM bijna gered, Apple volgende slachtoffer!
Derde speler in BlackBerry 'gevecht'
RIM verliest weer een ronde
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.