Geruchten
15 juni 2016 - Ron Smeets

Wordt Nutella de volgende Android 'smaak'? Google bobo speculeert vrolijk mee over de naam van Android 'N'

Na KitKat zou het niet de eerste keer zijn dat Google het Android OS aan een daadwerkelijk (zoet) product koppelt. Doorgaans gebruikt men echter namen die een rpoductgroep of -soort omvatten (Cupcake, Ice Cream Sandwich, Lollipop etc). KitKat was de eerste uitzondering daarop. Aangezien de opvolger van het huidige Marshmallow de letter 'N' heeft wordt al maanden volop gespeculeerd over de naam van de nieuwe Android versie. Daarbij worden Nutella, samen met Nougat en Nut Cake het meest genoemd, met name door de Android fans zelf.

Echter, een van de Google Bobo's die Vice President is van Android, Chrome OS en Play, Hiroshi Lockheimer, heeft nu ook een duit in het zakje gedaan. Op een getweette screenshot van zijn bureaublad is namelijk een Google zoekvenster te zien waarin het woord, je raadt het al, 'nutella' getypt is. Uiteraard zegt dat nog niets over de daadwerkelijke (bij)naam van Android 'N', maar het wakkert de speculatie en geruchten natuurlijk wel weer verder aan. De kans is echter groot dat Hiroshi een grapje maakte, wetende dat zo'n tweet nogal wat los zou maken.

We zullen het wel zien, over enkele weken wanneer Google de nieuwe Android naam onthult. Wat mij betreft zou Nutella overigens een prima keuze zijn. Beter dan Nuts, Nut Cake of Nougat. Al heb ik persoonlijk natuurlijk ook wel een zwak voor de Limburgse Nonnevot, maar die naam snapt de rest van de (Android) wereld dan weer niet ;)

https://twitter.com/lockheimer/status/742958053138567168?ref_src=twsrc%5Etfw

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.