Geruchten
29 januari 2018 - Ron Smeets

Wordt het dan toch Huawei P20? Degelijke Duitse journalist met goede reputatie zegt het zeker te weten

De geruchten over de naam van het  volgende Huawei P-Series vlaggenschip hinken al maanden op twee mogelijkheden; P11 of P20. De Duitse journalist Roland Quandt, die doorgaans een goede reputatie heeft als het gaat om inside-information, zegt nu zeker te weten dat P20 de naam wordt van de opvolger van de Huawei P10. Er komen, net als vorig jaar, weer drie versie’s van de nieuwe P-Series; P20, P20 Plus en P20 Lite. Hij heeft op twitter ook de ‘interne’ code namen en beschikbare kleuren per model gepubliceerd. Op 26 of 27 maart, wanneer de nieuwe P-Series onthuld worden, weten we of Quandt’s bron het bij het rechte eind had.

Emily, Charlotte en Anne
Dit zijn de drie codenamen van de nieuwe P-Series. Emily hoort bij de Huawei P20 en dat toestel zou in de kleuren Ceramic Black en Twilight beschikbaar komen. Charlotte, de P20 Plus, krijgt dezelfde kleuropties. Anne, ofwel de P20 Lite, wordt in drie kleuren gemaakt: Midnight Black, Klein Blue en Sakura Pink. Over de specs zegt Quandt helemaal niets, maar daarover is de afgelopen maanden al heel veel gezegd en geschreven. Allemaal nog onbevestigd natuurlijk.

De naam P20 moet duidelijk maken dat het toestel veel beter is dan zijn voorganger
Het is inmiddels ook al de derde of vierde keer dat de naam van de nieuwe Huawei P-Series gewijzigd is. Niet in de laatste plaats doordat onlangs op een testsite van de Chinese fabrikant een aantal oude toestelplaatjes opdoken met daaronder de vermeldingen voor de P11, en P12. Volgens Quandt heeft Huawei uiteindelijk voor P20 als naam van de P10 opvolger gekozen omdat de fabrikant daarmee duidelijk wil maken dat de P20 qua specs en prestaties (en wellicht ook design) een grote verandering (en verbetering) is ten opzichte van zijn voorganger. Bij de presentatie van de P10, als opvolger van de P9, was er her en der wat kritiek op Huawei omdat de P10 nauwelijks veranderd (en verbeterd) was ten opzichte van zijn voorganger. Van de uitgelekte, vermeende, specs is de triple cam op de achterzijde in ieder geval een grote verandering. We gaan het zien.