Geruchten
27 mei 2015 - Ron Smeets

Wordt dit HTC's dunste smartphone ooit? Met 7.49 mm is hij dikker dan veel concurrenten, maar voor HTC begrippen ultradun

HTC staat niet bepaald bekend om haar ultradunne smartphones. De Taiwanese fabrikant houdt al jaren vast aan het bekende degelijke, vaak met een metalen behuizing omgoten, design. Dar is op zich niks mis mee natuurlijk, maar het betekent wel dat de meeste HTC smartphones dikker zijn dan 9 millimeter.

Het opduiken van een mogelijke nieuwe HTC die 7.49 millimeter 'dun' is, is dan ook relatief groot nieuws, ondanks het feit dat het nog een gerucht is ;)

Bij het Chinese TENAA zijn een afbeelding en specs van een HTC met de codenaam WF5w opgedoken. Behalve de relatief geringe dikte zou dit toestel uitgerust zijn met een 5.5 inch HD (1280 x 720) AMOLED display, een 1.5GHz octa core processor met 2GB RAM, een 13 megapixel camera aan de achterzijde plus een 4 megpixel (UltraPixel) selfie cam.

Op de afbeeldingen (zie hieronder) is goed te zien dat het toestel verder veel weg heeft van de Desire smartphones en phablets die de afgelopen maanden in de winkels verschenen zijn. Uiteraard zal eerst nog maar eens moeten blijken in hoeverre de Chinese informatie klopt en of deze HTC niet alleen bedoeld is voor de Aziatische markt.

Bron (Chinees)