Geruchten
12 november 2015 - Ron Smeets

Wordt dit de tweede Blackberry met Android Eerste afbeeldingen van de BlackBerry Vienna, met klassiek qwerty design, duiken op

De BlackBerry Priv ligt, zeker hier in Nederland, nog niet in de winkels maar de eerste Android smartphone van de Canadezen heeft al wisselende kritieken gekregen. Vandaag zijn de eerste afbeeldingen opgedoken van de Vienna. Die zou de tweede Android BlackBerry moeten worden. Dit keer niet met een slide-put qwerty toetsenbord maar een klassiek BlackBerry design. Met het toetsenbord onder het scherm dus.

Het toestel op de samengestelde afbeelding, waarvan de echtheid bevestigd noch ontkend kan worden, oogt in ieder geval wel een heel stuk dunner en strakker dan de Priv. Ik moest eigenlijk meteen denken aan de Sony Xperia's, met name de achterzijde en de rechte zijkanten. Al doen de ronde hoeken aan de onderzijde dat weer een beetje teniet. Enfin, kijk zelf maar of je het mooi vindt. Eerst maar eens afwachten of hij inderdaad bestaat.

Over de specificaties van de Vienna wordt verder nog helemaal niets gezegd. Hetzelfde geldt voor het eventuele moment van de onthulling en lancering. Gezien de verhouding tussen het scherm en het toetsenbord zou de Vienna wel eens een behoorlijk groot toestel kunnen worden. Of Blackberry heeft er een heel klein toetsenbord voor ontwikkeld natuurlijk.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.