Toestellen
22 februari 2013 - Ron Smeets

Wordt dertien een geluksgetal voor Alcatel OneTouch in 2013?

Over drie dagen barst het MWC los in Barcelona. Vanmiddag vertrekken wij ook naar de Catalaanse hoofdstad om uitgebreid verslag te doen van het grootste mobiele event van het jaar. Enkele fabrikanten hebben inmiddels al wat nieuwe toestellen, die daar te bewonderen zullen zijn, aangekondigd.

Alcatel OneTouch heeft nog geen details prijsgegeven maan vanochtend stuurde die fabrikant wel alvast een vooraankondiging de wereld in waarin men liet weten dat in Barcelona maar liefst dertien nieuwe Alcatel OneTouch toestellen het daglicht zullen zien. Voor de fabrikant die het vooral moet hebben van de prepaid toestelmarkt en in Nederland ongeveer 10% marktaandeel heeft in dat segment zou dertien dus het geluksgetal van 2013 moeten worden. Dertien nieuwe toestellen op het MWC van 2013. Ik ben benieuwd ;-)

Je hoeft geen bijzondere bolleboos te zijn om te voorspellen dat Alcatel OneTouch in Barcelona dus (onder andere) met opvolgers van toestellen als de OT995 en de Touch Smart Series op de proppen zal komen. En misschien zien we ook nog wel een Windows Phone Alcatel opduiken. Het persbericht (zie hieronder) geeft zoals gezegd nog geen details over de toestellen zelf maar Alcatel OneTouch heeft in ieder geval grootse plannen voor dit jaar. Je moet wel even tussen de superlatieven heen lezen ;-)

TCL Communication, ontwerper en fabrikant van ONE TOUCH-smartphones, is vastbesloten haar positie in het smartphone-segment te vergroten. 2013 is het jaar waarin smartphones de stap maken naar een bredere markt. ALCATEL ONE TOUCH zal dat op niet te missen wijze met een bijzondere reeks smartphones ondersteunen. Het belangrijkste nieuws op het Mobile World Congress zal niet alleen gaan over wat de telefoon biedt, maar over wie de toekomstige eigenaar zal zijn.

ALCATEL ONE TOUCH presenteert een frisse benadering waar het gaat om smartphone marketing alsmede de missie om een veel grotere markt kennis te laten maken met de nieuwe smartphones. ‘Wij bieden hoogwaardige technologie die voor iedereen toegankelijk is, zegt Dan Dery, Chief Marketing Officer bij ALCATEL ONE TOUCH. ‘Onze aanpak is uniek. ONE TOUCH maakt smartphones van uitstekende kwaliteit die toegankelijk zijn voor alledaags gebruik.’

Op het Mobile World Congress (Barcelona, 25-28 februari 2013), zal ALCATEL ONE TOUCH een easy to choose, easy-to-use-serie met dertien nieuwe smartphones lanceren. De serie biedt heel simpel voor elk wat wils, van telefoons die je snel en makkelijk kiest tot hoogwaardige phablets die alledaagse gebruikers, van jong tot oud, inspireren tot creatief gebruik van het device. De verwachting is dat de nieuwe smartphone modellen zullen zorgen voor een forse groei van ALCATEL ONE TOUCH in 2013.

Dan Dery vervolgt: ‘We hebben in 2012 geïnvesteerd in het innoveren van onze smartphones – we vernieuwden onze productlijn, ons businessmodel en onze propositie om de beste producten voor onze consumenten te leveren. Het innovatieteam heeft een heel sterke serie van dertien telefoons afgeleverd met functionaliteiten van hoge kwaliteit voor een ongekende prijs. Nu werken we samen met onze continu groeiende kring van partners wereldwijd om deze telefoons op een toegankelijke manier aan te bieden.’ ’2013 is bezig hét jaar van ALCATEL ONE TOUCH te worden’, sluit Dery af.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.