Geruchten
17 maart 2008 - Ron Smeets

Wordt de Volgende iPhone een clamshell?

Er zijn enkele patentaanvragen van Apple opgedoken waaruit je dfe conclusie zou kunnen trekken dat de jongens in Cupertino werken aan een clamshell versie van de iPhone.

Natuurlijk zijn dit nog geruchten in een pril stadium en dienen toestelfabrikanten wel eens vaker patenten in zonder dat we daar ooit iets van terugzien in de winkels, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. De afbeelding hierboven is Photoshop die gemaakt is na het zien van de patentaanvragen (afbeeldingen hieronder).

Het toestel krijgt, zo kun je op de tekeningen bij de patentaanvraag zien, twee touchscreen displays. Behalve het reguliere display zal ook de binnenzijde van het 'flip-gedeelte' als touchscreen display fungeren.

Behalve de vorm wordt in de betreffende patentaanvraag ook het een en ander gezegd over de bediening. Zo zou het invoeren van een (telefoon)nummer ook met behulp van handschriftherkenning of een ouderwetse (op het display geprojecteerde) kiesschijf mogelijk zijn.

Ik ben benieuwd of we hier ooit iets van terug zullen zien in de volgende generaties van de iPhone.Gerelateerde links:
Apple patent voor mobiele bestelservice in winkels
De iPhone Nano en -Shuffle?
Patent van de iPhone goedgekeurd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.