Geruchten
06 juli 2015 - Ron Smeets

Wordt de Samsung Z3 de volgende Koreaanse Tizen smartphone? Specs van een mogelijk tweede opvolger van de Z1 opgedoken

Tizen kende als smartphone OS een stroeve start. Het eerste toestel werd nog voor de winkellancering al geannuleerd en het tweede model verscheen pas vele maanden na de onthulling in de Chinese en Indiase winkels. Daar zijn er inmiddels wel al meer dan een miljoen van verkocht. Bij ons, en dan bedoel ik de Westerse landen, staat Tizen vooral bekend als het besturingssystem van Samsung Gear smartwatches.

Sammobile heeft dit weekend de hand weten te leggen op specificaties van een nieuwe Tizen smartphone. Volgens hun bron zou dat de Samsung Z3 worden. Een beetje vreemd aangezien ruim twee maanden geleden ook al geruchten opdoken over een andere nieuwe Tizen, de Samsung Z2.

Maar goed, de Z3 zou, als de informatie klopt, uitgerust worden met een 5 inch HD (1280 x 720) Super AMOLED display, een 1.3GHz quad core Speadtrum processor met 1.5GB RAM en 8 GB intern geheugen. Verder wordt gesproken over een 8 megapixel autofocus camera met LED flitser en aan de achterzijde en een 5 megapixel front cam voor selfie's. De Samsung Z3 meet 141.5 x 70 x 9.5 millimeter en weegt ongeveer 140 gram. Opvallend is verder de forse accu, zeker voor een 5 inch toestel, die genoemd word: 2600 mAh.

Afbeeldingen van de Samsung Z3 zijn er nog niet en het is afwachten op de eerste officiële berichten uit het Koreaanse kamp. Dan wordt wellicht ook duidelijk wat er met de eerder opgedoken Z2 gaat gebeuren. Daarvan dook onlangs wel al een vermeende afbeelding op (zie hieronder). Misschien zijn ze bij Samsung intussen zo onder de indruk van het relatieve succes van de Z1 dat ze twee opvolgers op de planning hebben staan. Wie weet...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.