Geruchten
03 februari 2015 - Ron Smeets

Wordt de Samsung Galaxy S6 duurder dan de iPhone 6? Onbevestigde prijskaartjes voor de nieuwe Samsung vlaggenschepen

Het zijn uiteraard nog geruchten maar als de prijskaartjes van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge die vandaag in Spanje opdoken kloppen dan is de iPhone 6 niet meer de duurste smartphone in de winkels.

De goedkoopste Galaxy S6 zou een adviesprijs van 749 Euro krijgen. Dat is dus 50 Euro duurder dan de iPhone 6 (16GB), maar dan krijg je van Samsung wel een model met 32GB geheugen. De 64 en 128GB varianten van de Galaxy S6 gaan respectievelijk 849 en 949 Euro kosten, aldus de Spaanse bron.

Die maakte ook de prijskaartjes van de Samsung Galaxy S6 Edge bekend. Net als Apple kiest ook Samsung er voor om het 'alternatieve' model per categorie 100 Euro duurder te maken. De Galaxy S6 Edge met 32GB zou dus 849 Euro kosten, de 64GB versie 949 Euro en het 128GB model 1049 Euro.

In hoeverre deze prijzen de werkelijkheid benaderen is niet te zeggen. Samsung onthoudt zich tot het moment dat de Galaxy S6, en mogelijk ook de Edge variant, onthuld worden van elk commentaar.

Persoonlijk zou ik het niet slim vinden wanneer Samsung, net als Apple, 100 Euro per 32 of 64GB extra geheugen gaat vragen. Zeker niet als straks zou blijken dat de Galaxy S6 door zijn volledig metalen behuizing geen microSD optie meer heeft. Sterker nog, als bovenstaande prijzen en uitvoeringen kloppen dan zal de Galaxy S6 (Edge) zeerzeker geen microSD optie meer hebben. Anders heeft het weinig nut om veel duurdere 64 en 128GB modellen in de winkels te leggen, toch? Enfin, als de prijskaartjes kloppen dan prijzen de Koreanen zich rap uit de markt, denk ik.

Van de andere kant is natuurlijk ook al jaren bekend dat Samsung toestellen zelden voor de adviesprijs verkocht worden. Daarnaast worden de Koreaanse toestellen doorgaans ook veel sneller getroffen door prijserosie dan die van Apple. De huidige Galaxy S5 werd in mei gelanceerd met een adviesprijs van 699 Euro. Binnen enkele dagen was het toestel al voor zo'n 650 Euro te koop en drie maanden later kon je hem al voor minder dan 500 Euro vinden. De iPhone 6 kost ruim drie maanden na de lancering nog altijd minimaal 679 Euro.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.