Geruchten
08 februari 2007 - Ron Smeets

Wordt de Nokia N77 TV GSM in Barcelona onthuld?

Dat is de vraag in de geruchten die de afgelopen uren op diverse blogs boven zijn komen drijven. Insiders zeggen te weten dat de nieuwste, tot nu nog onbekende, N-Series Nokia, de N77, volgende week in Barcelona het daglicht zal zien.

Het toestel is een low-budget DVB-H toestel, zeg maar het goedkope broertje van de N92, Nokia's enige toestel tot nu toe dat geschikt is voor de ontvangst van diitale mobiele TV signalen volgens de DVB-H standaard.

De hoge prijs van de gemiddelde DVB-H toestellen die tot nu toe te koop zijn wordt door velen gezien als een van de voornaamste redenen waarom Mobile TV nog geen succes gebleken is. Mmmh, volgens mij vormen de dataverkeer tarieven van de diverse Telco's toch minstens net zo'n hoge drempel. Maar goed, de beschikbaarheid van relatief goedkope DVB-H toestellen is natuurlijk ook een stap in de goede richting.

De foto hierboven zou de N77 kunnen zijn, maar daar zijn de meningen nog over verdeeld. Op het plaatje zelf is in ieder geval niets te herkennen waaruit zou blijken dat het om een DVB-H toestel gaat, laat staan een N-Series model is.Gerelateerde links:
Nokia N92 commercial
Nokia N92 groot, zwaar en onhandig
Nokia komt met 'Ultraplatte' N76
Amerikaanse release Nokia N75 komt dichterbij
N95 en N75 in het wild gesignaleerd
N92 van dichtbij bekeken
Opvolger van de N92 ligt al klaar
Nokia's TV GSM in 2006 in de winkels
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.