Geruchten
22 december 2014 - Ron Smeets

Wordt de Nokia C1 de volgende Finse Android smartphone? Wazige foto en specs duiken op

Nadat Nokia haar smartphone divisie aan Microsoft verkocht heeft is de Finse fabrikant officieel geen grote speler meer. Qua marktaandeel was dat al enkele jaren het geval. Echter, het betekent niet dat Nokia geen mobiele telefoons meer maakt. De merknaam wordt onder licentie uitgeleend, zo werd onlangs al bekend gemaakt en de Nokia N1, een Android tablet, was daar min of meer het eerste bewijs van.

Nu zijn een wazige foto en enkele specs opgedoken van een mogelijke nieuwe Android smartphone met het Nokia logo; de Nokia C1 om precies te zijn. Als de geruchten kloppen wordt dit toestel onder andere voorzien van een 5 inch scherm met HD resolutie (1280 x 720 pixels), een Intel processor met 2GB RAM, 32GB intern geheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde plus een 5 megapixel selfie cam. Dat wijst op een mid-range toestel. Als OS is gekozen voor Android 5.0 Lollipop, aangevuld met dezelfde Nokia Z Launcher UI als op de N1 tablet te vinden is.

Meer is nog niet bekend over de Nokia C1. Als het toestel inderdaad blijkt te bestaan dan is de kans aanwezig dat hij tijdens het MWC in Barcelona onthuld gaat worden. Dat was immers vorig jaar ook de plek waar de eerste Nokia Androids, X-Series, het daglicht zagen.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.