Geruchten
14 oktober 2017 - Ron Smeets

Wordt de Nokia 9 een Galaxy S8 kloon? Gelekte renders tonen een nieuwe Nokia met Samsung looks

Als het filmpje met de gelekte Nokia 9 renders klopt, dan gaat de Fins-Chinese fabrikant binnenkort een nagenoeg randenloze smartphone lanceren met een aan twee zijden gebogen display. Dat klinkt als de design kenmerken een Samsung (Galaxy S8). Onderstaande video bevestigt dat. Natuurlijk, het zijn nog onbevestigde geruchten dus er is nog hoop dat de Nokia 9 in werkelijkheid meer op een Nokia zal lijken dan een Samsung.

De eenheidsworst van smartphones
Smartphones lijken steeds meer op elkaar. Dat is al lang geen nieuws meer. Nokia, de van oorsprong Finse fabrikant die met wat Chinese hulp dit jaar terugkeerde in de smartphone business, leek met herkenbare designs uit de tijd van de Nokia N900, een poging te doen haar nieuwe toestellen een eigen ‘gezicht’ te geven. Zelf test ik momenteel de Nokia 6. Dat toestel is in alle opzichten een echte Nokia, en dan bedoel ik niet die Lumia’s van Microsoft’s deel van de Finse fabrikant. Nee, de Nokia 6 voelt degelijk aan, heeft een prima bouwkwaliteit en, voor zover dat kan met de grote zwarte schermen aan de voorzijde van alle smartphones, een eigen uiterlijk. Het ontwerp van de camera aan de achterzijde is daar een prima voorbeeld van. Typisch Nokia. Een welkome afwisseling tussen de eenheidsworst smartphones waarvan er al zoveel in de winkels liggen. Maar goed, genoeg sentimenteel gebrabbel. Het toestel dat op bovenstaande video de Nokia 9 genoemd wordt ziet er ondanks zijn Samsung looks zo op het eerste gezicht niet slecht uit.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.