Geruchten
19 juni 2015 - Ron Smeets

Wordt de LG G4 Pro een high end phablet? Uitgelekte specs duiden op een 'Galaxy Note' en iPhone Plus' concurrent

De geruchten en speculaties over de komst van een high end smartphone die de hudige G-Series ontstijgt heeft LG zelf de wereld in geholpen toen een van hun bobo's zelf deze uitspraak deed. En het werd nog eens 'bevestigd' tijdens de winkellancering van de G4.

Sindsdien is het gissen naar het uiterlijk en de specs van wat op dit moment bekend staat als de G4 Pro in volle gang. Onlangs doken berichten op over een metalen behuizing of achterzijde en nu zijn wat mogelijke specs online verschenen waaruit weer iets andere conclusies getrokken kunnen worden.

Het toestel zou namelijk voorzien worden van een 5.8 inch QHD (2560 x 1440 pixels) display. Dat is nog niet alles maar een smartphone met dergelijke schermafmetingen is eerder een phablet. Daarmee zou de nieuwe, ultra high end, LG dus een concurrent worden van de Galaxy Note 4 (5), iPhone 6(S)Plus en dergelijke. Dat zou op zich goed nieuws zijn voor iedereen die nu een G4 gekocht heeft, of twijfelt er een te kopen vanwege de G4 Pro geruchten.

De geruchten over een G4 phablet zijn overigens ook niet helemaal nieuw, Nog voor de lancering van de 'gewone' G4 doken al eens enkele kiekjes op van een mogelijke phablet versie van dat toestel. Die bleken enkele weken later echter van de goedkopere LG G4 Stylus te zijn. Het zou op zich logisch zijn wanneer de Koreaanse fabrikant dan ook met een high end phablet op de proppen komt. De eerste echte opvolger van de Optimus G Pro (foto hieronder) wellicht.

De bron van dit gerucht noemt, zoals ik al aangaf, nog meer specs van de G4 Pro. Zo zou er een gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processor in zitten, samen met 4GB RAM en 32 of 63GB geheugen. De primaire camera die genoemd wordt is een 27 megapixel model. Dat klinkt mij wat onwaarschijnlijk in de oren en ik denk dat er een 'nulletje' weggevallen is en ze een 20.7 megapixel camera bedoelen ;) Aan de voorzijde van de G4 Pro prijkt volgens deze geruchten een 8 megapixel selfie cam. Terloops wordt ook de metalen behuizing nog genoemd. Afbeeldingen dit dat bevestigen of ontkennen zijn er nog niet.

Uiteraard is met geen mogelijkheid te zeggen of deze specs in de buurt komen van de werkelijkheid. Daarvoor zullen we toch echt moeten wachten op berichten uit het LG kamp. De kans is groot dat de G4 Pro, als hij bestaat, rondom de IFA in Berlijn, begin september, gepresenteerd gaat worden, alhoewel de bron van deze geruchten oktober noemt. Dat kan dan natuurlijk de datum van de winkellancering zijn. We zullen het wel zien.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.