Concepten
10 augustus 2016 - Ron Smeets

Wordt de iPhone 8 helemaal van glas met een gebogen display? Patentaanvragen en concepten uit de keuken van Apple wijzen steeds vaker in die richting

Het is niet de eerste keer dat gespeculeerd wordt over de komst van een iPhone die volledig van glas gemaakt is en waarbij het display ook aan de zijkanten functioneel doorloopt. Tot nu toe zagen de afbeeldingen die daarvan opdoken echter niet heel erg fraai uit. Om nog maar te zwijgen van de uitdaging voor Apple om een dergelijk toestel zo te construeren dat je niet letterlijk na elke val van 10cm en hoger op zoek kunt naar een reparateur.

Nieuwe patentaanvragen duiden er op dat Apple nog steeds aan een glazen iPhone met een display aan de zijkant van het toestel denkt. Op ontwerp tekeningen ziet die er ook niet bepaald fraai uit, maar dat zijn dan ook nog maar tekeningen.

Inmiddels heeft Samsung wel zo'n beetje alle roem van de gebogen schermen, met functionele zijkanten, voor de voeten van Apple weggemaaid met de uiterst succesvolle Galaxy S6 en S7 Edge (en natuurlijk niet te vergeten de Note Edge en nieuw Note 7 met dual edge display). Toch zou Apple ook nog steeds serieus werk maken van een iPhone met gebogen display en een ontwerp dat volledig uit glas bestaat.

Apple zou zich daarbij met name ook richten op de zijkanten van het toestel waar zogenaamde virtuele knoppen gepland zijn. Dat wordt natuurlijk nog een uitdaging bij het vasthouden van het toestel, maar goed.

Als ik even hardop speculeer dan zou ik kunnen bedenken dat Apple oorspronkelijk van plan zou kunnen zijn geweest om het glazen, gebogen, design bij de iPhone 7 te introduceren. Omdat in een vroeg stadium al bleek dat de uitdagingen die daarbij komen kijken groter waren dan verwacht, werd besloten dat die deadline niet gehaald kon worden. Met als gevolg dat de iPhone 7, als de gelekte afbeeldingen, foto's en video's kloppen, geen grote design verandering zal ondergaan ten opzichte van zijn voorgangers, de 6 en 6S. Maar goed, dat is, zoals ik al zei, pure eigen speculatie.

Komt er een volledig glazen iPhone 7S (of wellicht pas als iPhone 8)? Dat weet alleen Apple. Ze werken er, getuige patentaanvragen en bovenstaande ontwerptekeningen, in ieder geval wel aan, zo lijkt het. Kijkend naar de vorm van het toestel (tekening hieronder) ben ik wel bang dat het een iPhone wordt die nog sneller uit je hand glipt dan een paling... tenzij Apple iets gaat doen met het glas aan de zijkant. Denk aan een mat, ietwat ruwer, gepolijst oppervlak. Enfin, zoals gezegd, voldoende uitdagingen!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.