Geruchten
01 december 2014 - Ron Smeets

Wordt de iPad Air Plus kleiner dan gedacht? Nieuwe geruchten melden 'slechts' een 12.2 inch scherm

Deze zomer doken de eerste berichten op dat Apple begin volgend jaar (2015) mogelijk een grotere versie van de iPad op de markt zal brengen. Of die nu iPad Pro, Air Plus of gewoon Plus als typenaam krijgt is, evenmin als de rest van deze geruchten, nog allerminst zeker.

Dit weekend publiceerde een Japanse magazine voor Apple fans, MacFan een afbeelding met enkele tekeningen en wat informatie over de grootte van wat volgens hen de iPad Air Plus zou moeten worden. De tekening is niet echt duidelijk en de echtheid ervan is al helemaal niet te bepalen. Sterker nog, het ziet er allemaal redelijk amateuristisch uit en dat komt de geloofwaardigheid zeker niet ten goede. Kijk zelf maar naar onderstaande afbeelding uit het blad.

Enfin, volgens MacFan krijgt de iPad Air Plus een 12.2 inch scherm. Eerdere berichten meldden nog dat Apple's grote iPad voorzien zou worden van een 12.9 inch display. Het zal moeten blijken wie uiteindelijk gelijk heeft; áls er een grotere iPad komt. Feit blijft dat 12+ inch voor een tablet erg groot is. Andere specs die genoemd worden in het Japanse magazine zijn de afmetingen; 305.31 millimeter breed, 220.8 mm hoog en 7mm dun. Verder wordt nog gespeculeerd over vier ingebouwde stereo speakers in de zijkanten en een A9 processor. De iPad Air Plus zal ergens tussen april en juni in de winkels verschijnen. Verder zou Apple ook al werken aan de iPad Mini 4. Die moet hetzelfde design krijgen als de huidige iPad Air 2 en de snellere A8X processor. Als de iPad Mini 4 op de markt komt, dan verdwijnt de Mini 3, aldus MacFan.

Of deze geruchten uit Japan kloppen? Dat weet alleen Apple zelf en die zullen er niet op reageren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.