Geruchten
26 oktober 2014 - Ron Smeets

Wordt de Honor 4X de eerste 'Huawei' vrije Honor smartphone? Nieuw merk ziet 28 oktober het daglicht

Op 28 oktober wordt een nieuw telefoonmerk gepresenteerd. Honor was tot voor kort een typenaam van Huawei maar de Chinese fabrikant heeft besloten om het merk op eigen benen voort te zetten.

Via de site van TENAA, de Chinese FCC, zijn afbeeldingen en specs van de (Huawei) Honor 4X opgedoken. De vraag is natuurlijk nu of dit mogelijk de eerste Huawei vrije Honor smartphone wordt. Dat zal over een dag of acht moeten blijken. Op de kiekjes van het toestel is het Huawei logo in ieder geval niet meer te zien.

Enfin, de Honor 4X die nu 'gelekt' is heeft een 1.2 GHz 64 bit Snapdragon processor, 4G (LTE) support, een 5.5 imc HD display, 2GB RAM, een 13 megapixel camera, microSD geheugenkaart optie, Android 4.4 KitKat en aan de voorzijde prijkt nog een 5 megapixel selfie cam. Het verwachte prijskaartje ligt rond de 100 Euro, aldus de Chinese geruchtenmolen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.