Geruchten
05 november 2015 - Ron Smeets

Wordt de Galaxy S7 goedkoper dan de Galaxy S6? Samsung zou de advies verkoopprijs van de nieuwe Galaxy met 10% willen verlagen

In China is een bericht opgedoken waarin gemeld wordt dat Samsung mogelijk van plan is om de advies verkoopprijs van de Galaxy S7 met 10% te verlagen ten opzichte van die van de huidige Galaxy S6. De uitspraken van Samsung's vice voorzitter Kwon Oh-Hyun, in een discussie op Weibo, maken het bericht een stuk geloofwaardiger. HIj zegt namelijk dat Samsung, gezien de recente ontwikkelingen in de smartphone markt, mee moet bewegen. Kwon doelt daarmee waarschijnlijk op de komst van steeds meer concurrerende toestellen met vrijwel identieke specs en opties voor een veel prettiger prijskaartje.

Goedkopere Samsung flagships; dat klinkt natuurlijk mooi, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat Samsung de prijs van de Galaxy S6 al relatief snel met minimaal 100 euro naar beneden bijstelde. En dat de Koreanen die truc al enkele jaren toepast. Binnen enkele weken, of hooguit maanden, na de lancering gaat de adviesprijs van de nieuwste high end Galaxy flink omlaag. Soms zelfs nog gevolgd door cash-back acties die de prijs ook nog met tientallen euro's omlaag trekken.

Maat goed, de kans bestaat dus dat de Galaxy S7 bij de start van de verkoop al 10% goedkoper zal zijn dan z'n voorganger. Als Samsung die prijs enkele weken of maanden daarna dan nog eens met 100 euro verlaagd, en weer wat cash-back acties in de ring gooit dan kan het zo maar zijn dat de Galaxy S7 rond de zomer van 2017 voor zo'n 450 euro in de winkels ligt. Reken maar even mee: 699 -/- 10% = 629 -100 = 529 - 75 = 454. Of ze er dan nog genoeg geld aan verdienen? Who cares! ;)

Nee, even serieus. Laten we eerst maar eens afwachten tot het moment dat de Galaxy S7 het daglicht ziet. Dan wordt ook duidelijk welk prijskaartje Samsung aan dat toestel gaat hangen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.