Geruchten
20 oktober 2015 - Ron Smeets

Wordt de Galaxy S7 al in januari gepresenteerd? Zoals elk jaar doen ook nu weer de wildste verhalen de ronde over de volgende Galaxy van Samsung

Koreaanse bronnen melden dat Samsung voornemens zou zijn om het volgende Galaxy vlaggenschip, de S7, al begin volgend jaar, op 19 januari om precies te zijn, te onthullen. Uiteraard zegt de Koreaanse fabrikant daar zelf nog helemaal niets over, zoals dat te doen gewoonlijk is bij geruchten.

Over de juistheid van de datum wordt volop gespeculeerd. Een theorie wordt afgeleid uit het feit dat Samsung enkele maanden geleden ook besloot om de Galaxy Note 5, geheel tegen de traditie van zijn vier voorgangers in, niet tijdens maar enkele weken vóór de IFA te lanceren. De onthulling van de Galaxy S7 op 19 januari zou dan enkele weken voor het MWC plaatsvinden. Logisch? Zou kunnen, maar zeker is het allerminst.

Een andere theorie heeft te maken met het verkorten van de periode tussen de twee vorige vlaggenschepen; de S5 en S6 dus. Daar zat ook geen 12 maanden tussen maar enkele weken minder. De Galaxy S6 werd 1 maart vorig jaar onthuld en als de Galaxy S7 medio januari komt dan houdt de Koreaanse fabrikant nu dus vast aan een 11-maandelijkse update cyclus. Nou ja, soort van.

Het is niet de eerste keer dat januari 2016 genoemd wordt als de maand waarin de Galaxy S7 op de markt gaat komen. Sterker nog. in de lente werd zelfs gespeculeerd over een release in 2015. Wat mijns inziens echter in het nadeel voor een lancering zo kort na de Kerstperiode spreekt is het feit dat dat wel eens een negatieve invloed kan hebben op de verkoopcijfers van de huidige Galaxy S6 modellen in de drukste, en beste, verkoopmaand van het jaar. De afgelopen jaren wisten Samsung fans dat de nieuwe Galaxy S modellen zo rond april in de winkels lagen. Als dat nu dus enkele maanden vervroegd wordt dan zullen de verkoopcijfers van de Galaxy S6 in december daar zeker door beïnvloed worden...

Maar goed, alleen Samsung weet het antwoord op deze geruchten en die gaan ze de komende dagen, en weken, zeker niet geven.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.