Nieuws
04 mei 2011 - Ron Smeets

Wordt Apple de eerste 'trillion dollar company'?

Op dit moment bedraagt de marktwaarde van Apple zo'n 320 miljard dollar maar als we de voorspellingen van enkele Amerikaanse (natuurlijk ;-)) financiele analisten mogen geleoven dan zou het 'gadget bedrijfje' uit Cupertino wel eens de eerste 'trillion dollar company' kunnen worden.

Letwel, het Amerikaanse trillion (10 tot de macht 12) is iets anders dan het triljoen zoals wij dat kennen (10 tot de macht 18). Ofwel, een Amerikaans triljoen staat gelijk aan ons biljoen.

Dan nog, als de voorspellingen van analisten uit moeten komen dan zou het aandeel Apple moeten stijgen naar zo'n 1000 dollar. Op dit moment schommelt de aandelenprijs van Apple zo rond de 348 dollar, maar een jaar geleden was dat nog zo'n 240 dollar. Ofwel, ze zitten al behoorlijk in de lift, maar een stijging naar 1000 dollar klinkt toch wat erg ambitieus. Enfin, bekijk onderstaande video maar eens. Daarin spreekt James Altucher over zijn verwachtingen dat Apple de eerste 'trillion dollar company' kan worden. Altucher baseert zijn ambitieuze verwachtingen voor Apple met name op de explosieve groei die men doormaakt en het enorme potentieel dat nog open ligt voor het wereldwijde marktaandeel van haar belangrijkste, en zeer succesvolle producten zoals de iPhone, iPad, iMacs en MacBooks. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.