Geruchten
06 december 2010 - Ron Smeets

Wordt Android 2.3 vandaag dan officieel onthuld? JA!

UPDATE 18u30: Inderdaad, Android 2.3 (Gingerbread) is zojuist officieel onthuld. En dat niet alleen. Ook de Google Nexus S is officieel gepresenteerd en de eerste modellen van de Google Nexus One worden op dit moment al voorzien van de Android 2.3 upgrade. Later meer (in een aparte posting).

Geruchten over de officiele onthulling van Android 2.3 (Gingerbread) zijn de afgelopen weken al meerdere keren opgedoken. Google CEO Eric Schmidt zei enkele weken geleden al dat de officiele release van de nieuwste Android versie 'binnen enkele weken' zou plaatsvinden.

De nieuwste geruchten, onder andere gebaseerd op een uitspraak in een blog posting van Notion Ink, spreken nu over een onthulling later vandaag. In de betreffende blog posting is het volgende te lezen: "6th December is another big day for Android and you will find out how fast Notion Ink can work. (Eden is extremely compatible with 2.3)." Daarnaast staat voor later vandaag (18u30 in San Francisco) ook de opening van het D: Dive into Mobile Event door Andy Rubin (Google) op de agenda. Ofwel, genoeg voer voor deze nieuwe geruchten. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.