Nieuws
17 december 2010 - Ron Smeets

Word Lens: Augmented Reality gekoppeld aan Google Translate

Dat is de beste omschrijving die ik voor Word Lens kon bedenken op een vrijdagmiddag ;-) Nog lang niet geschikt voor iedereen maar in potentie wel een bruikbare app om onderweg (op reis) in het buitenland verkeersborden, menukaarten of andere geprinte (korte) mededelingen, te kunnen vertalen.

Het werkt heel simpel. Je start Word Lens op en richt je camera op de, dan nog, onleesbare tekst. Vervolgens verschijnt op het display van je toestel de vertaalde tekst, precies op de plek waar de oorspronkelijke tekst te zien was. Hieronder staat een korte videodemo

Zoals gezegd, Word Lens is op dit moment zeker nog niet voor iedereen geschikt. Het is alleen verkrijgbaar voor de iPhone en heeft op dit moment support voor Engels en Spaans. Binnenkort komen meer taalpakketten. De app is gratis, elk taalpakket kost 5 dollar. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.