Nieuws
25 juni 2007 - Ron Smeets

Wodka SMS service moet vooral levens redden

Dat de gemiddelde Rus nogal wat liters Wodka in zijn (of haar) keel giet ieder jaar is wel bekend.

Gezien de prijs van het favoriete Russische drankje en de enorme vraag ernaar is er ook veel 'goedkope namaak' in de handel. Behalve dat dit de omzet van de grote merken, en belastinginkomsten, onder druk zet blijkt ook de kwaliteit van de nep-Wodka een groot probleem. Jaarlijks sterven zo'n 40.000 Russen en Russinnen aan de gevolgen van anti-vries, medische alcohol, after shave, parfum en wat nog meer aan giftige ingredienten gebruikt worden.

Sinds kort kunnen de Wodka drinkers per SMS checken of de fles die ze aan de hals willen zetten wel echte, 'gezonde', drank bevat. Door het 'serienummer' van de fles naar de Wodka Service te SMS-en krijgt men binnen enkele ogenblikken uitsluitsel of de inhoud van de betreffende fles veilig is.

Klinkt leuk, maar ik zie de eerste problemen alweer opduiken. Bendes die de etiketten roven of namaken om ze vervolgens te gebruiken op flessen met de giftige Wodka varianten. Fluitje van een cent voor de Russische Mafia'.

Via: Le Matin (Frans)Gerelateerde links:
Gemakkelijk eten per SMS
SMS 'drankservice' in New York
Prijsbewuste groente en fruit kopen
'Blazen' per SMS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.