Nieuws
11 april 2006 - Ron Smeets

WK Voetbal op Vodafone Live!

De UMTS klanten van Vodafone kunnen deze zomer het WK Voetbal grotendeels ook op hun mobiel volgen.

Gisteren presenteerde de Telco in de Amsterdam Arena het mobiele aanbod waarmee ze verslag zullen doen van het WK Voetbal via mobieltjes. Zo komen er een dagelijks WK-videojournaal, hoogtepunten van de gespeelde wedstrijden en MMS-alerts. Vodafone onderhandelt nog met Digitenne over de eventuele uitzending van dezelfde digitale mobiele TV beelden via de ether.

Voor 5 Euro (eenmalig) kunnen Vodafone Live klanten toegang krijgen tot zo'n 15 a 20 uur mobiele videocontent die tijdens het WK geproduceerd wordt. Daarnaast kan men ook de 3 oefenwedstrijden van Oranje live op z'n mobieltje volgen.

De PR afdeling van Vodafone benadrukte verder dat het niet de concurrentie wil aangaan met de reguliere TV zenders als het gaat om de gunst van de voetbalfan (duh!!!).

Daarvoor heeft men niet alleen te weinig UMTS klanten, maar het is natuurlijk ook een illusie om te denken dat de gemiddelde consument, als hij de keuze heeft om te kijken op zijn eigen grootbeeld TV of op zijn mobieltje, hij voor de laatste optie zou kiezen.

Begin dit jaar telde Vodafone Nederland overigens zo'n 175.000 UMTS klanten.Gerelateerde links:
FIFA SMS alerts zullen domineren
Wij houden van Oranje!
Terreurdreiging: FIFA 2006 SMS marketing
Sportevenementen als voedingsbodem voor mobiele virussen
WK 2006, miljarden voor telecom
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.