Nieuws
28 augustus 2006 - Ron Smeets

WK titel GSM werpen wederom voor een Fin

Afgelopen zaterdag werd in het Finse Savonlinna voor de 7e keer het wereldkampioenschap GSM werpen gehouden.

De winst in de 'Original' categorie ging, net als vorig jaar, naar een Fin, zij het een andere dan toen. Lassi Etelatalo wierp het toestel over een afstand van maar liefst 89,00 meter, genoeg voor de eerste plaats. Tweede werd titelverdediger Mikko Lampi met een worp van 87,17m. Tomi Kurvi completeerde het Finse podium door met 80,20m op de derde plaats te eindigen. Ook de nummers 3 tot en met 9 kwamen uit Finland. De beste niet-Fin was de Belg Ricky de Zutter die met een worp van 66,45m op de tiende plek eindigde.

Bij de vrouwen ging de titel ook naar een Finse. Eija Laakso pakte de eerste prijs dankzij een worp van 50,83 metert wat tevens een wereldrecord betekende. Dat beide titels naar Finland gingen is op zich niet zo verwonderlijk. Het land telt namelijk meer speerwerpers dan voetballers en de winnaars gaven ook grif toe dat ze met de speer getraind hadden.

De Nederlandse kampioen, Yannick Greiner, kwam helaas niet verder dan de 18e plek met een worp van 59,45m, bijna 18 meter onder zijn winnende worp tijdens het NK eerder deze maand.

Toch was er ook een Nederlands succesje. In de categorie 'Freestyle' legde Elie Rusthoven beslag op de tweede plaats. Eigenlijk zou Elie gediskwalificeerd worden omdat zijn GSM na de worp buiten de baan belandde, maar hij wist de jury te 'om te praten' door een fraaie jongleurs-act.

Bright

Gerelateerde links:
Belgisch kampioen gsm-werpen
WK GSM werpen voor de zevende keer in Finland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.