Nieuws
01 juni 2006 - Ron Smeets

WK tickets voorzien van RFID chips

De gelukkigen die kaartjes hebben weten te bemachtigen voor de komende WK in Duitsland kunnen zich ongetwijfeld nog herinneren dat ze bij het aanvragen van de kaartjes zo ongeveer hun complete CV aan persoonlijke gegevens hebben moeten opgeven.

Het ziet er naar uit dat de betreffende identificatie gegevens ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden in de tickets zelf. Deze worden namelijk voorzien van RFID chips die gebruikt zullen worden bij de controle van de fans op het moment dat ze het stadion betreden.

Let dus op dat je, als je een kaartje op de zwarte markt koopt, de verkoper niet geregistreerd staat als een 'erkend' hooligan met een stadionverbod, want anders wordt jij daar dus voor aangezien. . .Gerelateerde links:
RFID killer vooral een link apparaatje
RFID tags als bewijs voor de echte Viagra
Hoe implanteer ik een RFID chip
Caen test RFID betaalsysteem voor GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.