Toestellen
29 november 2007 - Redactie MobileCowboys

Wizzl verandert de manier van communiceren

PERSBERICHT - Wizzl heeft de bètaversie van de eerste virtuele, alles-in-één telefoon officieel gelanceerd tijdens GamePlay, het grootste gaming event in de Benelux.

CEO Jaap Korevaar heeft inzicht gegeven in de functionaliteiten van de applicatie en onthulde de toekomstplannen van het bedrijf. In de week tussen de vooraankondiging en de lancering hebben mensen uit meer dan 100 landen Wizzl gedownload en, nog veel belangrijker, ze gebruiken het ook.

Met deze lancering creëert Wizzl niet alleen een doorbraak in communicatie en entertainment maar brengt internettelefonie ook naar een hoger niveau wat betreft veiligheid en privacy van de gebruiker,” aldus Jaap Korevaar.

Onze eigen technologie maakt het mogelijk te communiceren via een directe peer-to-peer verbinding in plaats van via meerdere peers, zoals bijv. Skype dat doet. Wizzl biedt veilige en stabiele verbindingen en dat geldt ook voor de mobiele applicatie die Wizzl medio 2008 zal lanceren. Het wordt tijd dat de telecomsector de besparingen die ze realiseren met het aansluiten van gebruikers op internettelefonie doorgeven aan hun klanten. Dat is precies waar het bij Wizzl om gaat. Waarom zou je twee keer betalen voor bellen via internet als je al betaald hebt voor je internetverbinding?

Wizzl’s virtuele alles-in-één telefoon is gratis communicatiesoftware waarmee gebruikers (‘Wizzlers’) gratis kunnen bellen en videobellen. Voor bellen naar vaste en mobiele nummers wereldwijd moet Wizzl een klein bedrag in rekening brengen zolang er nog telecomoperators betrokken zijn. Echter, Wizzl stelt zijn gebruikers in staat om een groot deel van de verbinding via internet te realiseren en kan daarom lage tarieven berekenen vanaf slechts 1,5 eurocent per minuut.

De nieuwe virtuele telefoon biedt Wizzlers ook gratis toegang tot live TV, internetradio en de populairste webgames. Eigen muziek, video’s en foto’s zijn ook binnen handbereik.Gerelateerde links:
De eerste virtuele operator voor het bedrijfsleven
Vodafone start eerste MVNO in Second Life
Fring your friends
Wifi-telefoon
Videocalling via Skype
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl