Geruchten
24 mei 2006 - Ron Smeets

WizBit: de eerste mobiele Bittorrent client

Een Britse student zegt dat hij binnen nu en anderhalve maand de eerste mobiele versie van een bittorrent download client zal uitbrengen.

WizBit, zoals hij de applicatie gedoopt heeft, maakt gebruik van de (high-speed) 3G netwerken voor het uitwisselen van bestanden.

Momenteel is er al een versie van de client in omloop, maar volgens de David Hulbert, een van de ontwerpers, werkt die nog niet naar behoren. De definitieve versie staat gepland voor 7 Juli.

Overigens denk ik, en zo ongeveer iedereen die er een beetje verstand van heeft, niet dat het downloaden van films, wat de afgelopen maanden toch de killer-app voor bittorrent gebleken is, vid de mobiele bittorrent aan zal slaan aangezien de meeste mobiele datatarieven, gerekend per MB, nog ver boven de prijs van een huurfilm liggen.Gerelateerde links:
4G snelheidstests van NTT DoCoMo, The Next Generation
Mobiele data gebruik in de lift
Toekomstige mobiele telefoons met 100 GB Geheugen?
Mobiele downloads in de lift
UMTS Data Card hot in Oostenrijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.