Nieuws
10 januari 2008 - Mark

Witte Palm Centro per ongeluk uitgestald

Dit was vooral in de VS 'groot' nieuws. Een producent van accessoires heeft daar tijdens de CES per ongeluk een witte GSM uitvoering van de Palm Centro op de stand gelegd.

Wat ik enkele maanden geleden al vreemd vond, en nu nog steeds, is het feit dat Palm in de VS en Europa, ongeveer gelijktijdig, nagenoeg dezelfde 'consumenten Smartphone' uitbrengt in twee uitvoeringen die niet alleen verschillen qua broodnodige specs (Amerikaanse en Europese netwerken) en naam (Centro vs. Treo 500V) maar die ook een ietwat andere behuizing en display afmeting hebben waardoor ze dus apart geproduceerd moeten worden. Dat is toch niet echt efficient als, of wel?

Maar goed, terug naar het verhaal van de per ongeluk uitgelekte witte Palm Centro in Las Vegas.

Volgens de standhouder betrof het een mockup die hij van Palm gekregen had voor de afmetingen maar zoals op de foto's hieronder te zien is had het toestel niet alleen een behuizing maar ook een TFT Display, SIM card slot en een compleet IMEI nummer. Niet echt onderdelen die je op een mockup doorgaans tegenkomt.

En nog twee foto's van de Centro en de Treo 500V naast elkaar. De verschillen in afmeting van het display en toestel zijn duidelijk zichtbaar terwijl de modellen verder nagenoeg identiek zijn.Gerelateerde links:
Palm Treo 500V review: De 'Consumenten Smartphone'
Palm Treo 500V vanaf 2008 ook Simlock vrij te koop
Videopreview van de Treo 500v
Europese versie van de Centro wordt de Treo 500?
Meer info van de Palm Centro uitgelekt
Eerste offciële foto van de Palm Centro uitgelekt
Over de auteur: Mark