Nieuws
26 april 2011 - Ron Smeets

Witte iPhone 4 te koop in België (en de rest van de BeNeLux)

De komst van de witte iPhone 4 is een item waarover de afgelopen acht maanden al heel veel gezegd en geschreven is. Uitstel, poblemen met de verf en/of het materiaal, een slimme Amerikaanse student die de losse witte onderdelen verkocht en de aankondiging dat de witte versie van de iPhone 4 uiteindelijk dan toch nog deze lente in de winkels zou liggen.

Als we deze berichten uit België mogen geloven, dan is de witte iPhone 4, zij het in een kleine oplage, daar inmiddels wel te krijgen. Bovendien levert de betreffende winkel het toestel ook uit in de rest van de BeNeLux.

Van Roey, een kleine (telecom)winkel uit Turnhout heeft er een aantal en @JimmyCappaert, een Belgische klant, heeft er naar eigen zeggen ook al eentje kunnen bestellen. De webwinkel van Van Roey meldt op dit moment dat er zowel 16 als 32 GB uitvoeringen van de Witte iPhone 4 op voorraad zijn, maar, zo staat er ook bij, de voorraad is zeer beperkt. Het is ook nog niet bekend of de witte iPhone 4 ook daadwerkelijk geleverd is (daarvoor is het nog te vroeg).

Van Roey heeft als extra bewijs voor de beschikbaarheid wel een aantal foto's (zie hieronder) online gezet waarop een doos met witte iPhone 4 doosjes te zien zijn. Helaas hebben ze geen foto van het toestel (met doosje) zelf, maar dat kan natuurlijk te maken hebben met het feit dat ze hem niet uitpakken en daarna naar klanten sturen. Ik ben benieuwd naar de afloop hiervan en als iemand het kan bevestigen, of ontkrachten, reageer maar. ik kreeg de webwinkel telefonisch (nog) niet te pakken. In de reacties onder het bericht op 9to5Mac staat wel al te lezen dat de witte iPhone 4 schijnbaar ook al bij Mobistar ligt, de provider die de iPhone in België standaard levert.

UPDATE (17u30): Tsja, dat krijg je wanneer je drie dagen offline bent geweest om even 'op te laden' ;-). In Nederland is de witte iPhone 4 inmiddels ook al te vinden op de website van T-Mobile. Zij zouden het toestel vanaf morgen (27 april) kunnen leveren. KPN zou de witte iPhone 4 overigens ook vanaf morgen kunnen leveren. Dat ontdekte GSM Helpdesk eerder vandaag. Kortom, het heeft er alle schijn van dat berichten van de Belgische telecomwinkel Van Roey, ook juist zijn.

iPhone-4-Wit-Doos iPhone-4-Wit-Doos-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.