Geruchten
15 april 2011 - Ron Smeets

Witte iPhone 4 komt deze lente nog, iPhone 5 pas in 2012?

Geruchten rondom een nieuwe iPhone zijn zo gewoon als ons dagelijks brood ;-)) De afgelopen dagen zijn dus ook weer wat 'nieuwtjes' opgedoken.

Zo zou de witte iPhone 4 toch nog deze lente in de winkels gaan verschijnen. Dat is op zich al meerdere keren door Apple zelf geroepen maar het verdwijnen van een afbeelding van de witte iPhone 4 in de online Apple winkel blies de afgelopen weken het gerucht dat deze uitvoering alsnog uit het assortiment gehaald zou zijn weer nieuw leven in. Vandaag lijkt het allemaal weer anders te zijn.

Eerder meldde DigiTimes dat Apple nog geen productieplannen voor de iPhone 5 heeft. Daarmee wordt het gerucht dat we deze zomer (tussen juni en augustus) voor de afwisseling eens geen nieuwe iPhone versie mogen verwelkomen weer wat sterker. De Taiwanese nieuwsbron speculeert nu, net als in eerdere geruchten al gemeld werd, ook over een mogelijk uitstel van de iPhone 5 tot 2012.

Vervolgens bevestigde Apple tegenover de Wall Street Journal nogmaals dat de witte uitvoering van de iPhone 4 toch echt deze lente nog in de winkels zal verschijnen. Daarmee lijkt een uitstel (of mogelijk zelfs geplande latere release) van de iPhone 5 ook een stuk aannemelijker. Immers, wie zou nu nog een witte iPhone 4 kopen als de iPhone 5 (foto hieronder is een Photoshopje) binnen twee maanden daarna ook al in de winkels zou liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.