Nieuws
13 september 2005 - Ron Smeets

Wireless UMTS router van Vodafone

Vodafone gaat in samenwerking met Linksys (onderdeel van Cisco) een Wireless 3G/UMTS router op de markt zetten voor gebruikers die op plekken komen waar geen netwerk- en internetverbindingen beschikbaar zijn.

Via de router kunnen maximaal 5 werkplekken via hun WLAN kaart met elkaar en het internet verbonden worden. Natuurlijk is het apparaatje klein en draagbaar en dus ideaal voor gebruik op bijvoorbeeld bouwterreinen of andere werkplekken waar teams van mensen online moeten maar geen verbindingen hebben.

Omdat de UMTS card in de router en het bijbehorende abonnement dus met z'n vijven gedeeld kan worden, scheelt dat ook weer in de kosten.

Vanaf deze week is de router alleen nog Spanje te koop, maar binnen enkele weken ligt ie ook in Nederland in de schappen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.