Nieuws
22 maart 2007 - Ron Smeets

Winstwaarschuwing Motorola: CFO op straat!

Formeel gaat David Devonshire per 1 April met pensioen om plaats te maken voor Thomas Meredith, maar in werkelijkheid is de CFO van Motorola natuurlijk het slachtoffer van de slechte verkoopcijfers van de afgelopen maanden.

Motorola verwacht dat de omzet in Q1 van dit jaar uit zal komen op ca. 9.2 miljard dollar, ruim 1 miljard minder dan dat enkele maanden geleden nog verwacht werd.

De Amerikaanse toestelmaker gaf naar aanleiding hiervan gisteren een winstwaarschuwing af voor wat betreft de resultaten van het lopende en komende kwartaal. Gelijktijdig werden een aantal wijzigingen in de top van het concern wereldkundig gemaakt.

Topman Ed Zander zegt dat de tegenvallende resultaten onder andere te maken hebben met de verhevigde concurrentiestrijd aan de onderkant (goedkope toestellen) van de mobiele telefoonmarkt, maar hij legt de schuld deels toch ook bij het management van de mobiele telefoontak van Motorola die onacceptabele resultaten hebben geproduceerd.Gerelateerde links:
Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro
3.500 ontslagen bij Motorola
Nokia verlaagt toestelprijzen na tegenvallende verkopen
Groei mobiele telefoons stagneert
Winst Samsung omlaag door lagere marges op mobieltjes
Sony Ericsson ziet winst fors dalen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.