Nieuws
17 juli 2006 - Ron Smeets

Winst Sony Ericsson in de lift dankzij walkmanphones

Sony Ericsson heeft een bijzonder goed tweede kwartaal gedraaid. De toestelmaker verkocht in deze periode 33% meer mobieltjes dan een jaar eerder. De winst steeg maar liefst met 91% naar 143 miljoen Euro, terwijl de omzet met 41% toenam tot 2.27 miljard Euro.

Het succes, zo meldt Sony Ericsson, is vrijwel helemaal toe te schrijven aan de populariteit van de Walkman Phones zoals de W810i, W800i, maar ook de K750i. Zo'n 25% van alle verkochte toestellen was een zogenaamde Walkman branded Phone.

Kijkend naar de Top 10 van de best verkopende mobiele telefoons van de afgelopen maanden, dan is Sony's succes daar ook al duidelijk terug te zien.

De toestelmaker heeft naar aanleiding van deze resultaten de verwachtingen voor 2006 naar boven bijgesteld en wil dit jaar 950 miljoen toestellen (was 900 mljn) verkopen. Hoe anders was dat ruim een jaar geleden. . .Gerelateerde links:
Nokia ziet omzet en winst weer fors stijgen
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Goedkope Walkmanphone van Sony Ericsson?!
Marges op toestellen worden kleiner
Sony Ericsson ziet winst fors dalen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.