Nieuws
16 juli 2006 - Ron Smeets

Winst Samsung omlaag door lagere marges op mobieltjes

Samsung heeft haar winst in het tweede kwartaal van dit jaar met maar liefst 11% zien dalen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Volgens de Electronicagigant is de daling met name te wijten aan de lagere marges die momenteel gehanteerd worden op mobiele telefoons door de hevige concurrentiestrijd met onder andere Nokia, Motorola en Sony Ericsson. Het rendement van Samsung's mobiele toesteldevisie viel van 12.5% een jaar geleden naar 9.5% in Q2 2006.

Toch maken de Koreanen zich niet echt druk over deze tijdelijke dip in de resultaten. Voor het komende half jaar verwacht Samsung namelijk weer een omzetstijging.

De toestelfabrikant van de Koreanen hebben enkele nieuwe ultraplatte GSM's op de plank liggen waar men veel van verwacht en bovendien voorspelt de markt een stijging in de afname van NAND en DRAM chips van onder andere Samsung.Gerelateerde links:
Nokia ziet omzet en winst weer fors stijgen
BlackBerry verdubbelt de winst: koersen kelderen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
Marges op toestellen worden kleiner
Sony Ericsson ziet winst fors dalen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.