Nieuws
03 augustus 2012 - Ron Smeets

Winst HTC verder onderuit, maar wel een beter kwartaal

HTC had er al voor gewaarschuwd en een maand geleden ook al wat cijfers gepubliceerd maar vandaag heeft de Taiwanese fabrikant de volledige resultaten over het tweede kwartaal van 2012 bekend gemaakt.

Vergeleken met een jaar geleden ging de winst met ruim 57% onderuit maar kijkend naar het eerste kwartaal van dit jaar dan boekte HTC een winststijging van ruim 60%. Dit zal ongetwijfeld tot gemengde gevoelens leiden op het hoofkantoor van de Taiwanese fabrikant.

In het tweede kwartaal van 2012 boekte HTC een omzet van 2.48 miljard Euro (91.04 miljard Taiwan Dollars). Goed voor een winst van 220 miljoen Euro. Een jaar geleden was dat nog zo'n 520 miljoen Euro op een omzet van 3.38 miljard. Maar, zoals gezegd, vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar steeg de winst van 140 miljoen Euro naar 220 miljoen. Ook de omzet steeg, van 1.84 miljard naar 2.48 miljard Euro. 

De belangrijkste redenen voor de wisselvallige resultaten en dalende winsten moeten volgens HTC gezoecht worden in de stevige concurrentie, economische vooruitzichten (crisis) en problemen in de supply chain (onderdelenleveranties). Voor het lopende kwartaal (Q3 2012) verwacht HTC dat de omzet weer wat omlaag zal gaan en uitkomt ergens tussen de 1.9 en 2.2 miljard Euro. 

Via (PDF)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.