Nieuws
07 april 2009 - Ron Smeets

Winst HTC keldert met 30%

Gezien de financiele en economische crisis kan ik niet zeggen dat dit bericht over HTC als een donderslag bij heldere hemel in slaat. Het geeft alleen aan dat ook de Taiwanezen niet imuun zijn voor de huidige recessie.

De toestel fabrikant heeft gisteren namelijk haar eerste kwartaalcijfers van 2009 bekend gemaakt: 30% minder winst en 3.4% minder omzet in vergelijking met een jaar geleden.

De omzet bleef in Q1 steken op zo'n 700 miljoen Euro, ruim 4% minder dan men voorspelde. De winst kwam uit op ca. €109 mljoen. Toch is er volgens HTC geen reden tot paniek. De voornaamste reden waardoor men de verwachte omzet niet gehaald heeft ligt volgens de fabrikant namelijk aan het uitstel van enkele releases zoals de HTC Magic.

Voor het komende kwartaal, waarin ook de Touch Diamond2 en Touch Pro2, de winkels zullen gaan bereiken, verwachten de Taiwanezen weer een omzet- en winstgroei.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.