Nieuws
29 maart 2008 - Redactie MobileCowboys

Winnaars Telecomgala

PERSBERICHT - Op het tweede door telecomvakblad Connexie georganiseerde TelecomGala heeft Nokia maar liefst vier Golden Grahams in de wacht gesleept, waaronder die voor de best verkochte telefoon van 2007. Ook KPN Hi mocht tevreden zijn met twee gouden beelden. In totaal werden er 14 Graham’s uitgereikt.

De gehele top van de Nederlandse telecomwereld was naar theater Spant! gekomen voor de feestelijke uitreiking van de Golden Graham’s. De awards, vernoemd naar de uitvinder van de telefoon Alexander Graham Bell en ontworpen door de Amsterdamse beeldend kunstenaar Mirjam Janse, werden uitgereikt door Anita Witzier.

Dit jaar werden voor het eerst awards voor de beste retailers en e-tailers en de awards voor de beste mobiele telefoons tijdens één feestelijke avond uitgereikt. Bovendien werd er een award aan toegevoegd, die voor ‘The Most Innovative Company’.

Om de winnaars in de verschillende categorieën te bepalen, werd de afgelopen weken de hulp ingeroepen van de lezers van Sp!ts, de Telegraaf en Connexie, die via een online enquête hun stem konden uitbrengen. Ook werd gebruik gemaakt van zogenaamde ‘Mystery Shoppers’ die de verschillende retailers beoordeeld hebben. Om de objectiviteit in de onderzoeken en de uiteindelijke beoordelingen te waarborgen was er een Raad van Advies onder voorzitterschap van professor Kitty Koelemeijer, onder meer hoogleraar Retailing en Marketing aan Universiteit van Nyenrode.

Winnaars Golden Graham’s

Best retailer, categorie personeel: t for telecom

Best retailer, categorie presentatie: Vodafone

Best retailer, categorie communicatie en promotie: KPN Hi

Best retailer ‘over all’: KPN Hi

Best e-tailer (internetwinkel): Belcompany.nl

Best Telecom Business Dealer: Bombeeck, Eindhoven

Best Basic Phone: Nokia 1600

Best Design Phone: Samsung U600

Best Multimedia Phone: Nokia N95

Best Camera Phone: Nokia N95 8GB

Best Music Phone: Sony Ericsson W910i

Best Smartphone: HTC TyTNII

Best Sold Phone: Nokia 1600

Most Innovative Company of the Year: I-Wood, voor innovaties op het gebied van mobiele bannering op Windows Mobile toestellen.

Evenals vorig jaar kwam een deel van de opbrengst van het door Connexie en eventpartner Brightpoint georganiseerde TelecomGala ten goede aan Cordaid Kinderstem, dat zich inzet voor kinderen in sloppenwijken. Dit jaar was er een cheque ter waarde van 10.000 euro voor Kinderstem.Gerelateerde links:
Welke mobiele telefoon wint de Golden Graham?
Nokia N73 en 1600 de best verkochte mobieltjes
Sony Ericsson W810i en K800i in de prijzen
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl