Nieuws
20 mei 2006 - Ron Smeets

Winnaar NK SMS in 40.23 seconden

Pieter van Eyck heeft het eerste Telfort NK sms gewonnen. Uit handen van Froukje de Both ontving de man met de snelste vingers een gouden mobiel en een jaar lang gratis bellen en sms'en.

Het mobieltje, een Nokia E70 is tevens verkozen tot hét sms-toestel van 2006. De finale werd gespeeld in de studio van Radio 538 tijdens het programma Niels & Froukje. De negen andere finalisten, en tevens dagwinnaars uit de voorrondes, ontvangen het sms-toestel van het jaar inclusief 115 euro beltegoed.

De eerste officiële Nederlands Kampioen sms won de finale door de zin 'Over enkele minuten mag ik mezelf met trots de allereerste officiële Nederlands kampioen sms noemen' in 40,23 seconden te sms'en .

De nummer twee in de finale was slechts 1,09 seconden langzamer. Pieter is een trotse kampioen. "De finale zin was moeilijker dan de zin in de voorrondes. Ik kon merken dat iedereen zenuwachtig was voor de finale.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.